Fogfehérítés

Fogfehérítés

Zoom-Hollywood white smile: a hollywoodi sztárok hófehér fogainak titka!

A fehér fogsor nemcsak esztétikai kérdés, kiemelt szerepet játszik a fogbetegségek megelőzésében is. A ZOOM technológiával végzett beavatkozás az USA-ban már rutinnak számít. A magas koncentrációjú anyagok (hidrogén-peroxid vagy karbamid-peroxid) használata viszont szakértelmet és felügyeletet igényel.

A fogkő-eltávolítás és polírozás után a fogakkal közvetlenül érintkező ínyre védőréteg kerül, ezt követően a fogak külső felületére felkenjük a fogfehérítő zselét, majd speciális fogfehérítő lámpával megvilágítva aktivizálódik a zselében található hatóanyag, amely kifehéríti a fog mélyebb rétegeiben található elszíneződéseket. A kémiai megvilágítás 3×20 percig tart. Ön kényelmesen hátradőlve várhatja, hogy fogai természetesen fehérek legyenek.

Rendelőnkben a fogfehérítési kezelés tartalmazza a komplex szájhigiénia ellátást is.

A kezelést követően előfordulhat a fogak érzékenysége, mely 1-2 napon belül nyomtalanul megszűnik. A fogérzékenység kivédése érdekében a fehérítés után, érzékenységet csökkentő érzékenység gátló zselé használatát ajánljuk. A fehérítést követő egy hétben tovább zajlik a fogak világosodása, ez alatt az idő alatt kerülni kell a színes ételek, italok fogyasztását. A fogfehérítést minden esetben a fogpótlások, tömések készítése előtt tervezzük elvégezni. A fogfehérítés eredménye akár 9-12 hónapig is tarthat a Zoom fehérítő rendszer esetén.

Hogyan zajlik a fogfehérítés gyökérkezelt fogak esetében?

Rendelői körülmények között valósul meg a gyökérkezelt fogak fehérítése is. Ezt belső fogfehérítésnek nevezik,mert elhalt fogak belsejébe teszik a fehérítőanyagot. A kezelés a fog megnyitásával kezdődik a gyökértömés magasságáig. A fogfehérítő behelyezése után a fog lezárásra kerül egy ideiglenes tömőanyaggal. 2-3 naponta szükséges a fogfehérítő cserélése fogorvos által, végül a megfelelő fogszín elérésekor a fogat végleges tömőanyaggal visszazárjuk.

Mikor szükséges az éjszakai sín használata?

Fogcsikorgatás és állkapocsízületi zavarok ellen javasolt éjszakai sín viselete. A fogcsikorgatás mögött nem kizárólag lelki okok állnak, előfordulhat, hogy egy nem megfelelő tömés, betét, híd, korona vagy protézis húzódik meg a háttérben. Az éjszakai fogcsikorgatás tünetei lehetnek a kattogó ízületek, a fognyaki érzékenység, a korlátozott szájnyitás, a reggeli levertség, fáradtság, az alvászavar, a nyak-, hát- és derékfájás, a migrén, a karzsibbadás, a fülzúgás, ezekkel minél előbb érdemes szakemberhez fordulni.

A harapásemelő sín egy olyan rugalmas borítás, amely a fogazatra téve elnyeli a fogak összeszorításából származó erőket, így a rágóizmok ellazulnak, továbbá megszűnhetnek a csikorgatást kísérő hangjelenségek is. Rendszeres használata esetén nem sérül a hidak porcelánleplezése, nem válnak a fogak érzékennyé.

Hogyan lehet fogékszerem?

A fogékszer felhelyezése egyszerű és gyors folyamat, az eredmény pedig azonnali és szembetűnő. A felragasztás csak minimális előkészítést igényel, és akár 10-20 perc alatt el is készül. Az eljárás nem fájdalmas és nem gyakorol semmilyen káros hatást a fogaira. Az ékszer több éven keresztül is fennmarad a fogon, és bármikor károsodás nélkül eltávolítható

A folyamat elején a kezelőorvosával megbeszélik, hogy Ön melyik fogra szeretné a kiválasztott fogékszert. Ezt követően a kezelőorvos megtisztítja a kiszemelt fogat és fogászati ragasztóval rögzíti az ékszert.

A felragasztás után néhány szabályt be kell tartani a tartós eredmény érdekében. A fogékszer felragasztását követően egy óráig nem szabad semmit sem fogyasztani, az ékszert megérinteni nem szabad. A következő 12 órában kemény étel fogyasztása nem javasolt, inni azonban már lehet. Nem szabad a kezelt fogat megmosni az ékszer felrakásától számított 12 óráig.

Tanácsadás (fogfehérítéssel, fogászati héj kezeléssel, implantációval kapcsolatos kezelési terv, árajánlat készítése)

8 000 Ft
(A későbbi kezelés
árából jóváíródik)

Fogfehérítés (rendelői, egy ülésben, Zoom-Hollywood White Smile, *az ár tartalmazza a professzionális fogkőeltávolítást, sópolírral 24 000 Ft értékben)

99 000 Ft

Gyökérkezelt fog fehérítése (foganként)

10 000 Ft

Éjszakai sín (állcsontonként)

25 000 Ft

Fogékszer (Swarovski kristállyal)

20 000 Ft