Fogsorok, protézisek 2017-05-16T09:24:23+00:00

Teljes fogsor

Abban az esetben készítjük, ha a páciens fogatlan. Az elmúlt évtizedekhez képest napjainkban sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a protézisek egyediségére. Az Ön fogsora teljes mértékben igazodni fog a szájban lévő anatómia képletek mozgásához, alakjához. Figyelembe veszünk fontos más anatómiai tényezőket is ( pl fejforma),hogy az arcához leginkább harmonizáló fogsort készíthessük el!

Az általunk használt műfogak leggyakrabban rétegezett, erősített felépítésű műanyagból készülnek. Az említett tulajdonságok mind a fogak kopásállósságát, kiváló fizikai tulajdonságait erősítik, amellett, hogy hasonlóan fényesek, mint a természetes fogak.

Teljesen egyedi fogsor, amely illeszkedik az Ön szájába

Részleges fogsor

Az állcsontban még van/vannak fogak, melyek felhasználhatóak részleges kivehető fogsor elhorgonyzására.

Kombinált fogpótlás

A kombinált fogpótlás három nagy egységből tevődik össze: A fix részből, a kivehető részből és az elhorgonyzás eszközéből.

  • Fix részen a maradék fogakat egy egységbe foglaló, porcelánleplezésű fémkerámia hidak és koronák értendőek, amelyekkel a maradék fogazat védelme biztosítható.
  • Kivehető rész anyagát tekintve két részből tevődik össze, a fémlemezből illetve a műíny részből, amely tartalmazza a műfogakat. Ezt a kivehető részt javasoljuk étkezések után kivenni és megtisztítani a megfelelő eszközökkel.
  • Az elhorgonyzás eszközén azt az összekötő részt értjük, amely kapcsolatot biztosít a fix rész, azaz a híd, vagy korona és a kivehető rész között. Ez az összeköttetés megvalósítható fogtechnikus által öntött, vagy gyárilag előállított kapcsokkal, vagy úgynevezett rejtett eszközökkel. A rejtett elhorgonyzási eszközök amellett, hogy kiváló esztétikai hatást nyújtanak, stabil rögzítést is biztosítanak a meglévő fogazathoz.

Kivehető pótlások

A kivehető pótlások a rögzítettség mértékét a sokszorosára növelik, akár már két implantátum behelyezésével is. Ilyen pótlásokhoz tartoznak a stéges és a gömbretenciós megoldások. Stégnek az implantátumokat összekötő fém rudat hívjuk, amelyre a kivehető pótlás rápattintható. Leginkább alsó állcsontra készülnek ilyen pótlások. A gömbretenciós, pattintós pótlások patentszerű módon rögzülnek az implantátumba beépített gömbre.

Érdemes tudni, hogy a megfelelő pótlás kiválasztása sok tényezőtől függ, ilyen például az implantátumok száma.A legfontosabb szempont az eredeti állapotra leginkább hasonlító eredmény elérése.

KIVEHETŐ FOGPÓTLÁSOK (PROTÉZISEK)

A GYORS ONLINE JELENTKEZÉSHEZ TÖLTSE KI ŰRLAPUNKAT! >

ONLINE BEJELENTKEZÉS