Esztétikus betét 2017-05-22T11:26:24+00:00

Inlay, onlay

Az inlay, onlay (magyarul betét), olyan szilárd tömésfajta, amelyet nem az orvos, hanem a fogtechnikus készít el. Az érintett fogban az orvos előkészíti a betét helyét, majd lenyomatot vesz, melynek alapján a fogtechnikus elkészíti a betétet. Ezt a betétet az orvos speciális ragasztóval az előkészített üregbe beragasztja.

Az inlay egy fogtechnikusok által készített „precíz” tömés, pontos széli záródással, ami megakadályozza a későbbi szuvasodás kialakulását.

Az onlay olyan betét, amely adott őrlőfog összes csücskét, a teljes rágófelszínt beborítja. Abban az esetben, ha a fognak legalább egy csücske ép, akkor a betétet inlaynek nevezzük.

Onlay betét

E-max préskerámia betét

Fogtechnikus által prés technikával készített pótlás. Kerámia esetében a rágófelület kialakítása gondos, precíz munkával individuálisan történik, a legoptimálisabb rágófelület kialakítása érdekében. Előnye a magas esztétikai kialakíthatóság, egyéni fogszínnek és a pontos kidolgozási lehetőségnek köszönhetően abszolút láthatatlan a szájban. A kerámia inlay speciális anyaggal kerül rögzítésre, és a legszebb megoldás a fogban mindemellett kifejezetten kopásálló.

KONZERVÁLÓ FOGÁSZATI ELLÁTÁS

A GYORS ONLINE JELENTKEZÉSHEZ TÖLTSE KI ŰRLAPUNKAT! >

ONLINE BEJELENTKEZÉS